Als je scheerbeurt niet bepaald ontspannend is…

Heb jij ook wel eens last van jeuk, huidirritatie, tintelende huid of sta je na het scheren vol uitslag? Dan hebben we 2 keer goed nieuws voor je.

  1. Je bent zeker niet alleen! 90% van de mannen ondervindt dezelfde problemen als jij.
  2. De meeste ongemakken zijn heel gemakkelijk te voorkomen of te verhelpen!

4 simpele tips die je leven kunnen veranderen

Zeep is je grootste vijand

Zeep is een absolute no go. De lipiden van de zeep verstoren de pH-balans van je huid, waardoor de natuurlijke beschermlaag van je huid wordt aangetast. Om jeuk en huidirritatie te vermijden, kies je best voor gezichtsverzorgingsproducten zonder zeep.

Tip: alle scheer- en verzorgingsproducten die je in onze web shop vindt, zijn wél ok voor je huid!

Nooit of te nimmer after shave gebruiken

Ook after shave is uit den boze. Zowat alle after shaves bevatten immers alcohol en dat is erg schadelijk voor je huid. De alcohol zal je huid immers doen uitdrogen en irritatie in de hand werken.

Tip: Je kan je klassieke after shave wel vervangen door een verfrissende alcoholvrije balsem of hydraterende gezichtscrème. Kies ook hier liever niet voor het goedkoopste product, want dat bevat waarschijnlijk een hoger vetgehalte. Vetten blijven eerder op je huid liggen dan er goed in te trekken. Voor een diepgaande hydratatie is daarom enkel een alcoholvrije én vetarme balsem of crème geschikt. Etiketjes lezen dus…

Wees bijzonder kritisch als je scheerschuim koopt

De meeste scheerschuimen die je in de winkelrekken vindt, zijn te agressief en weinig efficiënt als je een sterke baardgroei hebt. Het is erg belangrijk dat het scheerschuim de huid en de haarwortels zacht genoeg maken, want anders worden de poriën van je huid veel te hard opengetrokken. Dat kan huidirritatie en sterke rode uitslag tot gevolg hebben. Je moet dus op zoek naar een scheerschuim dat wél de nodige zachtheid creëert.

Tip: Elke baard is uniek. Test daarom meerdere producten uit voor je bij 1 merk zweert. De American Crew scheerproducten in je vergelijking opnemen, is zeker een aanrader.

Scheer nooit tegen de haarinplanting in

De meeste mannen scheren tegen de haarrichting in, maar dat is om problemen bij het scheren vragen. Naast eenvoudige huidirritatie kan een verkeerde scheerrichting ook rode vlekken, puistjes, jeuk en zelfs open wonden opleveren.

Bij driekwart van de mannen moet het onderste baardgedeelte omhoog geschoren worden aangezien de haarinplanting daar meestal naar boven gericht is. Toch kijk je best even grondig in de spiegel om te kijken in welke richting jouw baard groeit. Dat is trouwens waarschijnlijk niet voor alle baarddelen dezelfde!

Welke scheerproducten dan wél geschikt zijn?

Welke scheerproducten je best gebruikt, hangt in grote mate van je huidtype en baardgroei af.

Wil je graag wat advies of enkele topproducten uitproberen? Dan is een scheerbeurt bij barbier Lief inplannen zeker geen slecht idee. Zij kan je namelijk alles over geschikte scheerproducten en correcte scheertechnieken vertellen.

Ook in onze web shop vind je heel wat professionele en huidvriendelijke scheerproducten. Je kan dus ook enkele topproducten bestellen en ze thuis meteen in de praktijk uittesten.

NAAR WEB SHOP

Andere problemen bij het scheren?

Staan jouw scheerkwaaltjes niet in dit artikel beschreven en ben je helemaal klaar om eindelijk dé oplossing te vinden? Een afspraak maken bij haarspecialist en professioneel barbier Ludo kan je misschien wel voor eens en voor altijd van je scheerproblemen verlossen…

TELEFONISCHE AFSPRAAK
ONLINE AFSPRAAK